SLECHT NIEUWS

Hallo allemaal,

 
Helaas, slecht nieuws. De organisatie van de ZLM-Don Stadsloop heeft helaas moeten besluiten ook de editie van 2021 niet door te laten gaan. Eind maart concludeerden we dat de ZLM-Don Stadsloop er op de geplande datum van 21 mei niet inzat. We besloten toen mildere Corona-maatregelen af te wachten en te kijken of we de wedstrijden op een latere datum konden organiseren.
 
De corona-maatregelen zijn sinds vandaag (woensdag 19 mei) weliswaar minder zwaar, maar dat maakt het houden van de ZLM-Don Stadsloop op korte termijn nog steeds lastig tot onmogelijk. Grootste probleem is nog niet eens het houden van de wedstrijden. Met wat kunstgrepen zou dat misschien nog wel kunnen lukken. Het gaat met name om het publiek; Dat mag er volgens de Covid19-regels voorlopig nog niet zijn en er zijn onvoldoende mogelijkheden om de kijkers/supporters/belangstellenden weg te houden.
 
Bijkomend argument is dat de Zeeuwse hardloopagenda vanaf deze zomer eigenlijk helemaal volgepland is en dat we niet in het vaarwater willen zitten van evenementen die elk jaar op deze data gehouden worden.
 
Met andere woorden: Verschrikkelijk jammer allemaal. Maar we geven het niet op.
 
HOPELIJK TOT VRIJDAG 3 JUNI 2022.
 
Dan hopen we op een extra prachtige, dynamische, succesvolle, zonovergoten, Corona-vrije, massale, etc. etc. 20e editie van de ZLM-Don Stadsloop.

Editie 2021: nog even afwachten

Hallo,
Het is lang geleden dat er op de Facebookpagina van de ZLM-Don Stadsloop een nieuw bericht verscheen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met Corona, een woord waaraan we met zijn allen een verschrikkelijke hekel hebben gekregen. Vorig jaar kon de 20e editie van de ZLM-Don Stadsloop niet doorgaan vanwege Corona en ook voor dit jaar ziet het er somber uit.
Vandaar dit nieuwe bericht. De organisatie van de ZLM-Don Stadsloop heeft vandaag (dinsdag 30 maart) de conclusie getrokken dat het houden van een volwaardige Stadsloop er op de geplande datum van 21 mei niet inzit. Tot 5 mei mogen er in Nederland geen publieke evenementen worden georganiseerd en de kans dat er kort daarna wel grote evenementen a la de Stadsloop mogen worden gehouden, is bijzonder klein. En stel dat het toch mag, dan is de tijd om alles goed te organiseren veel te kort.
Het betekent niet dat ook dit jaar de stekker uit het evenement getrokken wordt. We wachten de nieuwe maatregelen die de regering op 5 mei afkondigt af en bekijken kort daarna of er nog mogelijkheden zijn om de ZLM-Don Stadsloop op een latere datum alsnog te houden. Eventueel in aangepaste vorm.
Er is dus nog hoop!
Hou de website (of de Facebook-pagina) in de gaten.
Blijf gezond, blijf lekker lopen en wie weet tot later dit jaar bij de ZLM-Don Stadsloop!!

Afgelast

De actualiteit heeft onze plannen voor de ZLM-Don Stadsloop in minder dan tien uur achterhaald. Vanochtend lieten we weten dat we de beslissing om de ZLM-Don Stadsloop door te laten gaan of af te gelasten wilden uitstellen tot 11 mei.
Zojuist (maandagavond 23 maart) meldde onze minister-president echter dat tot 1 juni geen activiteiten met 3 of meer personen gehouden mogen worden. Onze ambities reiken verder dan dat en dus kan het jaarlijkse hardloopfeestje niet doorgaan. Heel erg jammer!
 
We rekenen erop dat iedereen gezond blijft, dat het Corona-virus in 2021 met wortel en tak is uitgeroeid en hopen jullie dan ook allemaal te zien bij de 20e editie!!
 
Hou je haaks en tot dan!

Corona

U wordt waarschijnlijk overspoeld met berichten over het Corona-virus. Hier is er nog een. 

De organisatie van de ZLM-Don Stadsloop heeft bekeken of het verstandig is om de loop door te laten gaan. Hoewel de kans groot is dat er op 29 mei nog geen hardloopwedstrijden gehouden mogen worden, vinden we het te vroeg om nu al een beslissing te nemen over doorgaan of afgelasten. 

We wachten de ontwikkelingen af en nemen rond 11 mei een definitieve beslissing. We laten dan zo spoedig mogelijk weten hoe die beslissing luidt. We doen dat op deze website, via onze Facebook-pagina's en per e-mail. 

Ondertussen kunt u gewoon inschrijven. Dat kan via deze website. Mocht de ZLM-Don Stadsloop afgelast worden dan wordt het inschrijfgeld NIET, wij herhalen NIET, van uw bankrekening afschreven.  

Vooralsnog zijn we niet van plan een nieuwe datum te prikken als de ZLM-Don Stadsloop wordt afgelast. De volgende editie vindt dan pas in 2021 plaats. 

Je kunt nu inschrijven!

Het duurt nog even voordat het startschot voor de twintigste editie over de Middelburgse Markt schalt maar dat betekent niet dat je moet wachten met inschrijven. 

Inmiddels hebben we alles wat nodig is rondgemaakt met tijdwaarnemer en 'inschrijfbureau' Racetimer en kun je je aanmelden. Dat kan via de inschrijfpagina op deze site. 

Dit jaar blijft de inschrijfsite langer open, tot één dag voor de wedstrijd, maar je moet er vroeger bijzijn als je van te voren je nummer op wilt halen bij Koole Sport. En wil je met een team inschrijven, wat deelname natuurlijk een extra dimensie geeft, dan MOET je er zelfs een week voor de start bijzijn. Anders ben je te laat. 

Lees voor meer info hieronder de digitale folder of kijk elders op de site. 

De 20e editie komt eraan

Het duurt nog meer dan drie maanden voordat de twintigste editie van de ZLM-Don Stadsloop wordt gehouden, maar toch is de organisatie al uit de winterslaap. 

De eerste vergaderingen zitten er al op en de flyer en de poster zijn al naar de drukker. Aan de formule is nauwelijks gesleuteld. Het parkoers is terug zoals het was, de afstand is en blijft 7,5 kilometer (3 rondjes door Middelburg), er is weer een verloting met mooie prijzen en er is een individuele én een teamwedstrijd. 

In die teamwedstrijd is één kleine verandering. Zoals altijd bestaan de teams uit 4 personen en zijn er leeftijdsklassen tot 35, 35+, 45+, 55+ en 65+ (mannen) en tot 35, 35+, 45+ en 55+ (vrouwen). 

De teamindeling wordt dit jaar bepaald op basis van de gemiddelde leeftijd. Een voorbeeld: Zijn jouw teamleden 38, 32 en 35 en ben jezelf 34. Dan is de gemiddelde leeftijd 34,75 jaar. We ronden af naar beneden dus jouw team loopt in de categorie tot 35 jaar. 

Hieronder de poster